Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Sunnuntaiopastus Ihmisen kuva näyttelyyn

Sunnuntaiopastus Ihmisen kuva näyttelyyn

6.3.2022 @ 14:00 - 14:45

Helen Schjerfbeckin maalaus Hiljaisuus jossa on kuvattuna valkopukuinen tummahiuksinen nainen.

Yleisörajoitusten kevennyttyä toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi Ihmisen kuva -näyttelyn sunnuntaiopastuksille, jotka aloitamme 13.2. klo 14.

Kuopion taidemuseon Ihmisen kuva -näyttely tuo esille harvoin nähtyjä teoksia yksityisten taidesäätiöiden kokoelmista. Ihmisen kuvaaminen on ajaton aihe kuvataiteessa. Näyttelyn teokset kertovat yhteiskunnan ja ajattelutapojen muuttumisesta sekä taiteemme kehityksestä. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden pohtia vallalla olevia käsityksiä ihmisestä yhteiskunnan jäsenenä sekä yksilön suhdetta itseensä, muihin ihmisiin ja elinympäristöönsä.  

 

1800-luvun loppua lähestyessä ihmisen kuvaamisen tapa muuttui romantiikan ihanteellisista kuvauksista impressionistisiksi hetken näkymiksi. Esimerkkeinä Ferdinand von Wrightin tarkoin maalatut maisemat ihmisineen raikkaiden Ellen Thesleffin ja A.W.Finchin teosten rinnalla.  

Yhteiskunnan teollistuminen ja modernit taidesuuntaukset toivat taiteeseen uuden tradition kaupunkikuvineen. Unto Pusan ja Göstä Diehlin hajotettuja muotoja tutkivissa urbaania ympäristöä kuvaavissa maalauksissa on nähtävissä kuvataitelijoiden kiinnostus ei-esittävää taidetta kohtaan. Henkilökohtaiset teemat ovat esillä Elina Brotheruksen, Susanna Majurin, Kimmo Schroderuksen, Joel Slotten ja Viggo Wallensköldin nykytaiteen teoksissa, joissa syvennytään yksilön kokemusmaailmaan ja minuuteen liittyviin kysymyksiin. 

 

Ihmisen kuva -näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomalaiset taidesäätiöt ry:n kanssa, jonka

jäseniä ovat Alfred Kordelinin säätiö, Fortumin Taidesäätiö, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Pro Artibus -säätiö, Nordean Taidesäätiö, UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö, Åbo Akademin säätiö ja Lönnströmin taidemuseo. Näyttelyssä on esillä liki 70 taideteosta yksityisten taidesäätiöiden kokoelmista. 

Ihmisen kuva -näyttelyn opastuksia järjestetään näyttelyn päättymiseen su 8.5. saakka. Opastuksille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. Voi myös varata omalle ryhmällesi opastuksen haluamallesi ajankohdalle. Tilattujen ryhmäopastusten hinta on 45 €. Varaukset ti-su 10-17, ke 10-19 numerosta 017 182 2633.

Huomioithan, että koronavirustilannetta seurataan, ja muutokset tapahtumissa ovat mahdollisia.

Muistathan opastuksille osallistuessasi noudattaa koronaturvallisuusohjeita.

Kuva:
Helene Schjerfbeck: Hiljaisuus, 1907. Taidesäätiö Merita. Museokuva Seppo Hilpo.

Tiedot

Päivämäärä:
6.3.2022
Aika:
14:00 - 14:45
Sarjat:

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtumatyyppi
opastus

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map