Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kantin ötökkäsafari

8.3.2022 @ 10:00 - 14.8.2022 @ 17:00

Vapaa pääsy
Kiinnostaako varaslähtö kevääseen? Kantti, eli Kuopion museo ja Kuopion pääkirjasto, järjestävät Microsculpture-näyttelyn hengessä ötökkäsafarin museon ja pääkirjaston tiloissa.
Safari on avoinna museon ja kirjaston aukioloaikoina ja se on käyttäjälleen maksuton. Lähtö Kuopion museon lipunmyynnistä tai pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston asiakaspalvelupisteestä.
Tervetuloa!
MICROSCULPTURE
Levon Biss – Muotokuvia hyönteisistä
15.2.–14.8.2022
Palkitun brittiläisen valokuvataitelijan Levon Bissin otokset esittävät Oxford University Museum of Natural History -museon hyönteisnäytteet kirjaimellisesti uudessa valossa. Teosten valtava koko ja tarkkuus paljastavat pienimmätkin yksityiskohdat, jotka muuten jäävät ihmissilmiltä näkemättä. Näyttelyn nimi “Microsculpture” tarkoittaakin hyönteisten pinnan hienorakenteita.
Hyönteisten hienorakenteet ja värit eivät ole pelkkiä koristeita, vaan ne auttavat eläimiä sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Erään kovakuoriaisen kirkkaanvalkoinen pinta heijastaa tehokkaasti auringonvaloa. Jotkut heinäsirkat muistuttavat vaatimatonta kuollutta lehteä sekä väriltään että muodoltaan, toisaalta monet hyönteiset ovat uskomattoman värikkäitä. Vaaraton kärpänen saattaa näyttää erehdyttävästi myrkkypistiäiseltä.
Microsculpture yhdistää luonnontieteen taiteeseen ja teknologiaan. Levon Biss on koonnut jokaisen näyttelyssä esillä olevan valokuvan yli 8000 erillisestä, mikroskooppiobjektiivin avulla otetusta kuvasta. Yhden valmiin teoksen käsittelyyn on mennyt viikkoja. Valtavan kokoiset valokuvat nostavat hyönteisten monimuotoisuuden ja mestarillisen sopeutumiskyvyn esille ennennäkemättömällä tavalla.
Pienen kokonsa vuoksi hyönteisten merkitystä usein aliarvioidaan. Todellisuudessa hyönteiset ovat maailman runsaslajisin ja monimuotoisin eliöryhmä, ja ne ovat elintärkeä osa ekosysteemien toimivuutta. Jos hyönteiset katoaisivat, se olisi myös ihmiskunnalle mittaamaton katastrofi.
Huomioithan, että muutokset tapahtumissa ovat mahdollisia.
Seuraamme viranomaisten koronaohjeita ja pyydämme opastuksille osallistuvia noudattamaan kulloinkin voimassaolevia ohjeistuksia.

Tiedot

Alkaa:
8.3.2022 @ 10:00
Loppuu:
14.8.2022 @ 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy

Muut

Teema
luonto
Tapahtuman kohderyhmä
lapsiperheet

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map