Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Vintagea!

29 toukokuun @ 16:30 - 19:00

Vintage-tyylinen juliste, jossa 1960-luvun asuun pukeutuneen naisen alavartalo sekä siluettikuva swing-tanssijoista

Kevät saa kaivamaan esiin kaappien kätköissä piileskelevät ihanat vaatteet, värit ja kuosit. Pue upeimmat omat, hankitut tai perityt vintagevaatteesi yllesi tai ota niitä muuten mukaan; jaetaan yhdessä tarinoita ja tyylisuuntien tärppejä sekä mietitään vertaisohjatusti vintagevaatteiden huolto- sekä muokkausmahdollisuuksia. Iloitaan samanmielisten kanssa ennen 90-lukua ja pikamuoti-invaasiota valmistuneista aarteistamme ja saatetaan yhdessä vintagevaatteet käyttöön! Paikalle saa toki saapua muutoinkin ihastelemaan muiden aarteita.
Mukana on taatusti lennokasta menoa, kun Kuopion swing-tanssiharrastajat pitävät jamit!

Illassa ei unohdeta myöskään tiedollista antia, sillä Urkki Keinänen kertoo Kuopiosta vaatekaupunkina.

(Huomaathan, että et tuo tilaisuuteen turkiksia tai muutoin suuren tuhohyönteisriskin omaavia tuotteita.)

Voit halutessasi ilmoittautua mukaan vapaaehtoisuuteen ja vintage-harrastuneisuuteen perustuvaan järjestäjätiimiin sähköpostilla minna.merivalo@kuopio.fi.

Vintagea! -tapahtuma on osa Kantin Kestävä Keskiviikko -tapahtumasarjaa. Se on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Vapaa pääsy.

****
Kantin Kestävä Keskiviikko -illat huhti-toukokuussa:


15.5. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Kangaskenkien ja laukkujen kunnostaminen. Harjoitellaan yhdessä, korjausaktiivit neuvovat korjaamisen alkuun. Teemasta riippumatta voit tulla kaikenlaisten korjaustöiden kanssa. Maksuttomaan pajaan saa tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan. Paikan päältä löytyy paikkakankaita, lankoja ym korjaamiseen. Voit tuoda kiertoon myös omia materiaaleja.
29.5. klo 16.30-19 Vintagea! Vaateaarteet esille kaappien kätköistä, Kuopion swing-tanssiharrastajien jamit sekä Urkki Keinäsen alustus ”Kuopio vaatekaupunki”.
5.6. klo 16.30-18 Laatikkoviljelmän kevätkylvöt
(Ohjelmamuutokset ja täydennykset ovat mahdollisia)
Kantin Kestävän Keskiviikon syksyn ohjelmisto julkaistaan myöhemmin.

Tiedot

Päivämäärä:
29 toukokuun
Aika:
16:30 - 19:00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map

Muut

Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset