Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteilijatapaaminen Pauno Pohjolaisen kanssa GalleriA:n näyttelyssä

20.8.2022 @ 14:00 - 15:00

GalleriAn tiloissa Kuopion taidemuseolla järjestetään Pauno Pohjolaisen taiteilijatapaaminen lauantaina 20.8. klo 14. Tervetuloa tutustumaan Pauno Pohjolaisen näyttelyn teoksiin ja keskustelemaan taiteilijan kanssa.

Pauno Pohjolainen (s. 1949) on tunnettu ja tunnustettu kuopiolainen taiteilija. Pohjolainen käyttää materiaalinaan pääasiassa puuta, hartsia ja metallia. Pohjolaisen näyttely koostuu reliefeistä ja vapaasti seisovista teoksista, jotka on valmistettu näitä materiaaleja käyttäen. Taideprosessiaan Pohjolainen kuvailee siteeraten Juhana Blomstedtia: ”Taiteilija maalaa koko elämänsä samaa taulua.” Pohjolainen yhdistelee maalausta ja kuvanveistoa, ja teoksia voisikin luonnehtia veistetyiksi maalauksiksi.

Pohjolainen opiskeli Suomen Taideakatemiassa 1976–1980 ja aloitti uransa 1980-luvulla. Pohjolainen on pitänyt useita soolo- ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen viimeisimmät näyttelynsä ovat olleet Turun taidemuseossa, Didrichsenin taidemuseossa, Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa ja Joensuun taidemuseossa. Vuonna 1997 hän sai Pohjoismaiden suurimman taidepalkinnon Ars Fennican ja vuonna 2005 hänet palkittiin Pro Finlandia-palkinnolla. Hän on saanut myös muita palkintoja ja kunnianosoituksia. Pohjolaisen julkiset taideteokset värittävät maisemaa mm. Kuopiossa, kuten Kuopion Osuuspankin seinän Pennejä taivaasta-teos (2001) ja Kuopion yliopistollisen sairaalan pihalta löytyvä Aivoitus (2010) sekä Kuopion Oikeustalon Keko-teos (2014). Vuonna 2010 Kuopion taidemuseossa järjestettiin Pauno Pohjolaisen retrospektiivinen näyttely.

GalleriA on Kuopion taidemuseon ja Kuopion kuvataiteilijat ry – Ars Liberan yhteistyögalleria, joka toimii Kuopion taidemuseon tiloissa. Pohjoissavolaiseen kuvataiteeseen keskittyvä galleria on taiteilijoille näyttelyvuokraton ja kävijöille pääsymaksuton. GalleriA:n tavoite on monipuolistaa taiteen katselu- ja myyntitarjontaa Pohjois-Savossa.

Tiedot

Päivämäärä:
20.8.2022
Aika:
14:00 - 15:00
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtuman kohderyhmä
lapsiperheet, nuoret, aikuiset, erityisryhmät
Tapahtumatyyppi
opastus, luento

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map