Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Taidevartti: Tekijänoikeuskiista, Enroth vs. Hildén

5.4.2023 @ 13:00 - 13:15

Kuopion taidemuseon taidevartilla keskiviikkona 5.4. klo 13 jatketaan taidemesenaatti Sara Hildéniin liittyviä suomalaisia modernisteja ja abstraktin taiteen edelläkävijöitä esittelevän Sara & Co. näyttelyn parissa, kun pääsemme käsittelemään Erik Enrothin ja Sara Hildénin välistä tekijänoikeuskiistaa.

Vuonna 1971 Erik Enroth valittiin Helsingin juhlaviikkojen ensimmäiseksi vuoden taiteilijaksi. Hän olisi halunnut lainata Sara Hildénin säätiön omistuksessa olevia teoksiaan retrospektiiviseen näyttelyyn, jossa oli tarkoitus tuoda esiin hänen siihenastisen tuotantonsa kaarta sekä kehitystään taiteilijana. Mutta entinen aviopuoliso ei teoksia suostunut lainaamaan. Enroth ei myöskään saanut valokuvata maalauksiaan eikä hänellä ollut pääsyä niiden luokse. Tästä käynnistyi valtakunnallista näkyvyyttä saanut, vuosia kestänyt oikeustaistelu.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin klo 13 12. 4. 2023 saakka. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

Details

Date:
5.4.2023
Time:
13:00 - 13:15
Website:
kuopiontaidemuseo.fi

Organizer

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset, erityisryhmät

Venue

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map