Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Opastus Sauma – Muoti taiteessa, taide muodissa -näyttelyyn

12 toukokuun @ 14:00 - 15:00

Kuopion taidemuseolla järjestetään avoimia opastuksia näyttelyihin joka sunnuntai klo 14 perehtyen vuoroviikoin taidemuseon eri näyttelyihin.

Mitä tapahtuu, kun tulevaisuuden designerit käyttävät suunnittelun lähtökohtana taideteoksia? Sauma-näyttelyssä opiskelijoiden fyysiset ja digitaaliset vaatteet, kuosit ja korut ovat vuoropuhelussa taidemuseon kokoelmien kanssa. Esillä on saumattomasti asiaan liittyviä uusia hankintoja kuten myös vanhempia kokoelmateoksia.

Sauma – Muoti taiteessa, taide muodissa – on Savonian muotoiluopiskelijoiden taidonnäyte, joka avaa nykypäivän muodin ja muotoilun maailmaa ja sen prosesseja. Suunnittelijoiden inspiraationa ovat olleet Kuopion taidemuseon kokoelmien teokset ja arkkitehtuuri. Kuvataiteessa on kautta aikojen otettu vaikutteita pukeutumisesta, muodista ja sen ilmiöistä – ja päinvastoin. Olipa vaatetus tarkoin harkittua tai harkitsemattoman oloista, se on osa jatkuvasti elävää itseilmaisua ja kannanottoa. Pukeutuminen on identiteetin visuaalinen ääni.

Opastukseen voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy maksuvälineeksi.

Tiedot

Päivämäärä:
12 toukokuun
Aika:
14:00 - 15:00
Sarjat:
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtumatyyppi
opastus

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map