Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Opastus Pluriverse-näyttelyyn

Opastus Pluriverse-näyttelyyn

26.11.2023 @ 14:00 - 15:00

Kuopion taidemuseo Non-European Art Ulkoeurooppalaista taidetta Pluriverse 16.9.-26.11.2023 Opastus näyttelyyn

Kuopion taidemuseolla järjestetään avoimia opastuksia näyttelyihin joka sunnuntai klo 14 perehtyen vuoroviikoin Pluriverseen ja Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus näyttelyyn.

Pluriverse esittelee ulkoeurooppalaista taidetta Antti Mykkäsen kokoelmasta. Kun matka peruuntuu ja mukana on tyhjä matkalaukku, voi syntyä taidekokoelma. Antti Mykkäsen purjehdusmatka vuonna 2015 muuttui samoiluksi Etelä-Amerikan gallerioissa ja taidekaupoissa. Sen jälkeen hän on jatkanut tarkasti suunnittelemaansa taidematkailua yli 150 maahan. Matkalaukku on määrittänyt taidekeräilijä Antti Mykkäsen teoshankintoja, sillä maalaukset on täytynyt saada kuljetettua matkoilta itse kotiin.

Taide on vetänyt Pielavedeltä lähtöisin olevaa Mykkästä puoleensa alitajuisesti. Hän kertoo pysähtyneensä kaduilla gallerioiden ja värikkäiden maalausten kohdalle. Pysähdykset johtivat taidekauppoihin ja pian taideharrastukseen yhdistyi matkailu. Mykkänen on keskittynyt keräämään ei-Eurooppalaista kuvataidetta.

Näyttelyssä on teoksia yli 80 maasta ja mukana on runsas 120 taiteilijaa. Pluriverse kysyy kuka määrittää taiteen, hyvän taiteen? Eurooppalainen kulttuuri on kautta historian pyrkinyt vaikuttamaan muun maailman kulttuuriin. Länsimaista taidetta ja taidemuseoita pidetään hyvän taiteen linnakkeena. Pluriversen taiteilijat asuvat ympäri maailmaa, hyvin erilaisissa olosuhteissa. Teokset ovat kuitenkin käyneet läpi monta valikointia: taiteilijan, keräilijän ja lopulta taidemuseon. Jonkun katse valitsee aina, mistä pitää.

Opastukseen voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

Tiedot

Päivämäärä:
26.11.2023
Aika:
14:00 - 15:00
Sarjat:
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Tapahtuman kohderyhmä
lapsiperheet, nuoret, aikuiset, erityisryhmät
Tapahtumatyyppi
opastus

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map