Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

OMPELUSEURAT – ”taideparsintapaja”

4.1.2023 @ 16:30 - 19:00

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema – paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta.  Tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Kantin kestävä keskiviikko keväällä 2023:

4.1. OMPELUSEURAT –  ”taideparsintapaja”

Osallistu korjauspajaan ja tule etsimään kestävämmän arjen ratkaisuja. Harjoitellaan yhdessä ”taideparsimaan” rikkinäisiä farkkuja ja kankaisia vaatteita käsin. Korjaaminen kannattaa aina! Me jaamme ohjeita ja neuvomme jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan ja ryhtyä toimeen, kun korjauspajassa on tilaa. Paikanpäältä löytyy kangaspaloja ja lankoja paikkaamiseen.

Ompeluseurat-esityssarjassa vuorossa on tällä kertaa esitystaiteilija Lasse Forsgrenin esitysinstallaatio ”Muotoharjoitelmia”.

Työn alla olevassa teoksessaan Forsgren ymmärtää ja esittelee nykyajan median tutut muodot – ”videon”, ”äänitteen” ja ”kirjoituksen” – teknologioina, jotka heijastavat ja vahvistavat lineaarista aikakäsitystä. Näiden medioiden raja-alueita hän tutkailee sekä fantasioi ja kehittelee vaihtoehtoja niiden rinnalle ja samalla lineaariselle aikakäsitykselle. Tarjolla on toisin sanoen jänniä testailujuttuja videolla, äänellä ja kirjoituksella.

Teoksen esillepano tapahtuu yleisöluentona ja kokemuksellisena näyttelynä korjauspajan lomassa.

Tule korjaamaan oma vaatteesi tai tekemään keskeneräisiä käsitöitä taiteen äärellä.

Lisätietoja OMPELUSEUROISTA Instagramista.

 

Tulevat tapahtumapäivät alla. Ohjelma tarkentuu.
1.2. klo 16.30
2.3. klo 16.30
5.4. klo 16.30
3.5. klo 16.30

Tiedot

Päivämäärä:
4.1.2023
Aika:
16:30 - 19:00