Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

OMPELUSEURAT – pukupaja ja Aappolan pojat

3.5.2023 @ 16:30 - 19:00

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema – paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ke 3.5.2023 OMPELUSEURAT – pukupaja ja Aappolan pojat

Tervetuloa korjauspajaan, jossa harjoitellaan tällä kertaa korjaamaan rikkinäisiä puvuntakkeja ja -housuja ompelukoneella tai käsin. Teemasta huolimatta tilaisuudessa ei ole pukupakko, vaan myös muunlaisissa vaatteissa saa ilmestyä paikalle ja aivan kaikkea voi tulla korjaamaan. Jaamme ohjeita ja neuvomme jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin. Korjaaminen kannattaa aina!

Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan korjattavan vaatteen kanssa ja ryhtyä toimeen, kun korjauspajassa on tilaa. Paikan päältä löytyy kangaspaloja ja lankoja paikkaamiseen, mutta tuo myös omia materiaaleja ja vaihtovetoketju tarvittaessa.

Ompeluseurat-esityssarjassa vuorossa on tällä kertaa AAPPOLAN POJAT kello 17.00. Aappolan poikien noin 20 minuutin mittainen esitys on musiikkiterapeuttinen tuokio, joka antaa todisteet musiikin ihmeellisestä voimasta ja kääntää suupielet ylöspäin, ”jos nyt ei koko loppuelämäksi, niin ainakin loppuillaksi”. https://www.mikajuusela.com/esitykset/aappolan-pojat

Tule korjaamaan pukukoodia ja arkea kestävämmäksi yhdessä taiteen äärellä kirjaston kirjavinkkien tahdittamana!

Tiedot

Päivämäärä:
3.5.2023
Aika:
16:30 - 19:00

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset
Tapahtumatyyppi
työpaja

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map