Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

OMPELUSEURAT – Housupaja ja Hullu Pappila

1.3.2023 @ 16:30 - 19:00

Vapaa pääsy

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema – paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

1.3.2023 OMPELUSEURAT – Housupaja ja Hullu Pappila

Tervetuloa korjauspajaan, jossa harjoitellaan yhdessä korjaamaan rikkinäisiä housuja ompelukoneella: paikkaamaan, vaihtamaan vetoketju eri tyyleillä ja niin edelleen. Jaamme ohjeita ja neuvomme jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin. Korjaaminen kannattaa aina!

Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan korjattavan vaatteen kanssa ja ryhtyä toimeen, kun korjauspajassa on tilaa. Paikan päältä löytyy kangaspaloja ja lankoja paikkaamiseen, mutta tuo myös omia materiaaleja ja vaihtovetoketjuja tarvittaessa.

Ompeluseurat-esityssarjassa vuorossa on tällä kertaa modernia suomirockia soittava Hullu Pappila, joka on laulaja-komppikitaristi Aapo Pärssisen sekä kitaristi Touko Kemppaisen muodostama kuopiolainen kokoonpano. Hullu pappila soittaa korjauspajan aikana noin klo 17.15 sekä klo 18.20. http://www.humurecords.com/hullupappila_single.html

Tule korjaamaan housuja ja arkea kestävämmäksi yhdessä hyvän musan äärellä!

Lisätietoja OMPELUSEUROISTA Instagramista.

Tiedot

Päivämäärä:
1.3.2023
Aika:
16:30 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
aikuiset
Tapahtumatyyppi
työpaja

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map