Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

OMPELUSEURAT – Farkkupaja ja Metsäsonaatti

5.10.2022 @ 16:30 - 18:30

Vapaa pääsy
Kuvassa farkkuja rullalla ja teksti Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema – paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta.  Tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Kantin kestävä keskiviikko syksyllä 2022:

5.10. OMPELUSEURAT – Farkkupaja ja Metsäsonaatti

Tule mukaan paikkaamaan rikkinäiset farkut tai housut. Opettelemme myös lyhentämään housuja. Ohjaamassa ja jakamassa vinkkejä luova korjaaja Jaana Kurttila sekä vertaiskorjaaja Meri Elonheimo. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan, kun korjauspajassa on tilaa. Paikanpäältä löytyy farkkupaloja ja ompelulankoja paikkaamiseen.

 

OMPELUSEURAT-esityssarjan tämän kertainen aihe on METSÄ.

 

2.11. Kestävä perintö – Hopeaesineiden säilytys ja hoito

Tiedätkö, miksi hopeaesineet tummuvat? Tiedätkö, miten voisit hoitaa omia hopeaesineitäsi tai miten ne olisi parasta säilyttää? Aiheesta kertomassa Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kovien materiaalien konservaattori Elviira Heikkilä. Luennon jälkeen aikaa keskustelulle. Kesto n. 1, 5 h.

Luentoa voi seurata ja osallistua keskusteluun myös Kuopion museon YouTube-tilin kautta. Tallenne on katsottavissa 2 viikkoa tapahtuman jälkeen.

 

7.12. OMPELUSEURAT – Parsintapaja ja otteita näytelmästä tulviva paratiisi

Tule korjaamaan käsin villavaatteita – parsimaan sukat tai korjaamaan neuleen resorit.  Ohjaamassa ja jakamassa vinkkejä luova korjaaja Jaana Kurttila sekä vertaiskorjaaja Meri Elonheimo. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan, kun korjauspajassa on tilaa. Paikanpäältä löytyy villalankoja, parsinneuloja ja parsintasieniä parsimiseen.

 

OMPELUSEURAT-esityssarja tarjoaa tällä kertaa otteita näytelmästä tulviva paratiisi (harhautunut sinfonia). Kirjoittanut Thomas Köck ja suomentanut Merja Sainio.

 

Lisätietoja OMPELUSEUROISTA Instagramista.

Tapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

 

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2022
Aika:
16:30 - 18:30
Hinta:
Vapaa pääsy

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset, erityisryhmät
Tapahtumatyyppi
työpaja

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map