Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuori Kulttuuri Festival Kuopio 2023

26.5.2023 - 27.5.2023

Nuori Kulttuuri Festiva -tapahtumamainos keltaisella pohjalla

Kuopiossa järjestettävä Nuori Kulttuuri Festival on vuoden merkittävin nuorten monitaidetapahtuma. Kymmenien toimijoiden yhteinen ponnistus kokoaa yhteen 13–29-vuotiaat taideharrastajat ympäri Suomen, jotta he voivat jakaa lahjakkuutensa, luovuutensa ja intohimonsa monipuolisella tavalla. Festivaali esittelee ainutlaatuisia ja monipuolisia taide-esityksiä, jotka koostuvat mm. teatterista, katutanssista, kuvataiteesta, skeittauksesta ja monesta muusta sisällöstä.

Tapahtuma järjestetään eri puolilla Kuopiota, mukaan lukien Kuopion kaupungin museokohteet, Kuopion kaupunginteatteri, Kulttuuriareena 44 sekä kirjasto.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten kaikki ovat tervetulleita nauttimaan nuorten taiteilijoiden taidonnäytteistä. Festivaalin tavoitteena on rohkaista nuoria ilmaisemaan itseään taiteen avulla ja kannustaa heitä kehittämään taitojaan. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kokea nuorten kulttuurin voima ja sen potentiaali.

Kuopion kaupungin museokohteisiin on vapaa pääsy sekä perjantaina että lauantaina. Kuopion museo on avoinna pe 26.5. klo 10-18 (pidennetty aukiolo) ja la 27.5. klo 10-17.
_______

PE 26.5.

Kuopion taidemuseo

13:00–14:30 Nuori Taide Katutaidepaja (HUOM! Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen)
17:00-19:00 Graffitimaalaustyöpaja with Urbaani ry

Kuopion museo
15:00-16.30 Roskasta Soinnuksi pop up -paja with Heta Suominen
16:00 -18:00 Taidevoima pop up -paja With Andrea Puscasu

Museon edustalla Maaherrankadulla (Kuopion museo & Kuopion kaupunginkirjasto)
15:00-19:00 Skeittitapahtuma with Kuopion Rullalautayhdistys ry
18:00-19:00 ”Best trick” -skeittikilpailu. Kilpailussa on kaksi sarjaa, yli ja alle 18-vuotiaat. Ilmoittautuminen paikan päällä, osallistuminen on maksutonta.
________

LA 27.5.

Kuopion taidemuseo
10:00-17:00 Graffitimaalaustyöpaja with Urbaani ry
12:00 Kansalaisopiston katutanssiryhmä esiintyy
12:30-14:30 Freestylerap -paja with NikoNova

Kuopion museo
10:00-15:00 Mysteeripeli
11:00-16:00 Luova Lava Goes Museodraama

Kuopion korttelimuseo
11:00-14:00 Sukellus sirkusvälineisiin with Kuopion Sirkus
12:00-15:00 Luova Lava goes Museodraama
12:00 alkaen Roskasta Soinnuksi pop up -paja with Heta Suominen
13:00-17:00 Piilosilla-näyttely sekä hyönteishotelli pop up -paja with Emma Grönfors

Festivaalijärjestäjä suosittelee ajantasaisen ohjelman seuraamista Evento-sovelluksesta:
1. EVENTOS-appin lataus Google Playsta tai AppStoresta
2. App kysyy pinkoodia: 7676

Lisätietoja myös Nuori Kulttuuri Festival -tapahtuman kotisivuilta

_____________

TARKEMMAT KUVAUKSET SISÄLLÖISTÄ MUSEOISSA:

Nuori Taide Katutaidepaja

Työpajassa tutustutaan Kannun henki -katutaidenäyttelyyn ja tehdään tarroja. Tarra on suosittu katutaiteen elementti. Tarroja voi liimata esimerkiksi kaupunkitilaan. Katutaiteelle tyypillisesti myös tarrat ovat kaupunkitilassa väliaikaisia. Kuka tahansa voi tehdä toisen teoksen päälle uuden teoksen. Työpaja on kohdennettu 13-29-vuotiaille taiteentekijöille, jotka tarvitsevat työskentelyssään erityistä tukea. Voit osallistua työpajaan yhdessä̈ avustajan tai ohjaajan kanssa. Työpajaan mahtuu 8 osallistujaa. Työpajassa noudatetaan turvallisen tilan ja syrjinnästä vapaan alueen periaatteita. Työpaja on maksuton ja sisältää materiaalit. Työpajassa käytetään katutaiteen tekniikoissa suosittuja tusseja. Tusseista saattaa tulla voimakas tuoksu. Työpajan ohjaa yhteisötaiteilija Johanna Rossi. Ilmoittautuminen p. 017 182 633, Kuopion taidemuseon asiakaspalvelu

Roskasta Soinnuksi pop up -paja with Heta Suominen
Työpajassa tehdään kierrätysmateriaaleista, kuten limutölkeistä ja valmisruokien muoviastioista erilaisia soittimia.. Tarvikkeina käytetään enimmäkseen teippiä, riisiä, kuivia herneitä ja kuminauhoja. Osallistujat voivat tehdä esimerkiksi omia rumpuja ja shakereita tarvikkeista. Teen valmiiksi muutaman mallisoittimen, mutta osallistujat saavat vapaasti tehdä myös soittimia annetuista välineistä. Ohjaaja näyttää myös osallistujalle esimerkkejä miten eri materiaaleilla saa aikaan erilaisia ääniä ja auttaa heitä rakentamaan toimivia soittimia. Ohjaaja ohjaa osittain soittoa työn kanssa antamalla esimerkkejä rytmeistä, mitä voi soittaa.

Taidevoima pop up -paja With Andrea Puscasu
Taideprojektin ”Taidevoiman” perimmäisenä tavoitteena on tutkia miten taide vaikuttaa ihmisten yhdistämiseen. Miten kielimuuriin törmätessä elekielen lisäksi lingua francana voi kenties käyttää taidetta, ja miten taiteen luominen voi olla keino käsitellä patoutuneita tunteita ja prosessoida tapahtunutta positiivisen kautta. Kulkusuuntana on luoda edellytyksiä vapaalle ja moniääniselle taiteelle ja toimia äänitorvena tarpeille ja toiveille. Maalauspajassa muun muassa: -poistetaan valkoisen paperin kammon blokkia -puretaan turhautumista ja ärtymystä -maalataan ihania rakkaiden kanssa koettuja hetkiä, jotka haluaisi mahdollistaa kaikille -tehdään yhteistyössä taidetta mielikuvituksen avulla -rentoudutaan ja pidetään yhdessä hauskaa

Graffitimaalaustyöpaja with Urbaani ry
Työpajassa tutustutaan spraymaalin kanssa työskentelyyn ja kokeillaan maalaamista taidemuseon pihalla olevaan vaneriseinään Mikko Parviaisen ohjauksessa. Katutaideyhdistys Urbaani ry (http://urbaani.org), tuttavallisemmin Urbaani, on Kuopion seudun katutaiteen ja graffitin tukemiseksi, edistämiseksi, ylläpitämiseksi ja tallentamiseksi perustettu yhdistys. Yhdistys perustettiin keväällä 2015 Mikko Parviaisen alkuvuodesta 2010 perustaman Urbaani.org :in pohjalle, jonka toimintaan kuului alueen urbaaniin kulttuurin ilmiöistä tiedottaminen, sekä katutaiteen dokumentointi ja katseltavaksi saattaminen. Yhdistyksen toimintaan kuuluu muun muassa Kuopion seudun katutaiteen dokumentointitoimintaa, tapahtumien ja työpajojen järjestämistä ja katutaidetta edistävien aloitteiden tekoa.

Freestylerap -paja with NikoNova
Kuopiossa pitkään pyörineen Freestyle Or Die -klubin järjestäjät DJ RR & Niko Nova tutustuttaa sinut improvisoidun räpin maailmaan. DJ soittaa taustalle biittejä samalla kun Niko antaa vinkkejä, kuinka tyylit lentelee vapaasti improten. Annetaan siis riimien lentää ja flown virrata!

Mysteeripelit
Nuori Kulttuuri -festivaalilla esittelyssä ensi kertaa nuorten kanssa yhteistyössä kehitetty mysteeripeli Kuopion museon pysyvien näyttelyiden tiloissa. Pystytkö ratkaisemaan arvoituksen?

Tiesitkö, että museolla on käytössään myös verkkosisältöjä? Verkkopelien maailmassa voit päästä esimerkiksi seikkailulle esihistorialliseen Savoon tai nähdä Kuopion Minna Canthin silmin. Osaa peleistä voit pelata samalla kun tutustut kaupungin keskustan alueeseen uudelta kantilta ja osaa pääsee pelaamaan jopa kotoa käsin. Tule museolle tutustumaan verkkosisältöihin, pelit soveltuvat kaikenikäisille ja niitä voi pelata yksin tai yhdessä!

Luova Lava Goes Museodraama
Tule ja koe kuinka museon näyttelyt muuttuvat eläväksi. Kohtaa museossa hahmoja ja sukella heidän kanssaan eri aikakausiin. Vaikutus kohtaamisista ja tee luova tuotos museovierailustasi.

Piilosilla-näyttely sekä hyönteishotelli pop up -paja with Emma Grönfors
Työpajassa pääset luomaan ikioman hyönteishotellisi nuoren kuvataiteilijan johdolla! Hyönteisten elintilat hupenevat entisestään, ja sen seurauksena hyönteisiä on koko ajan vähemmän ja vähemmän. Nyt onkin aika toimia! Tule luomaan oma hyönteismajapaikkasi ja kanna kortesi kekoon hyvän asian puolesta muurahaisen tavoin.  

Voit hyödyntää hyönteishotellipajassa, kotoasi tuotuja luonnonmateriaaleja tai tukeutua paikan päälliseen tarjontaan. Työpajan ideana on varsinaisen hyönteishotellin rakentamisen lisäksi tutkia omaa suhtautumista hyönteisiin sekä ympäröivään luontoon ja selvittää hyönteisten merkitystä elämän kannalta. 

Työpajan lisäksi on mahdollista päästä tutustumaan pajan vetäjän Emma Grönforsin Piilosilla -taidenäyttelyyn, jossa valokeilaan pääsevät Suomen hyönteiset sekä muut pienet eliöt!

Sukellus sirkusvälineisiin with Kuopion Sirkus
Kuopion Sirkuksen avoimessa non stop-työpajassa osallistujat pääsevät sukeltamaan sirkusvälineiden ihmeelliseen maailmaan omaan tahtiin kiertäen! Luvassa mm. tasapainoa haastavaa taiteilua nuoralla, aivonystyröitä herättelevää jongleerausta sekä hupaisaa hulavannetaiteilua. Ohjaaja opastaa sirkusrastien tekniikoihin. Sopii kaikenikäisille. Alle kouluikäisillä tulee olla oma huoltaja mukana. Tervetuloa kokeilemaan sirkusta!

Bannerikuvan aihe: Nuori Kulttuuri Festival ohjelmisto on Eventos-sovelluksessa

Tiedot

Alkaa:
26.5.2023
Loppuu:
27.5.2023
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://nuorikulttuuri.fi/festival/

Muut

Tapahtumatyyppi
työpaja