Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Museovartti: Kainuuntie

17 syyskuun @ 16:00 - 16:30

Vanha ja uusi kartta Pohjois-Savosta vierekkäin.

Kuninkaantie? Kainuuntie? Vai kuulostaako vitostie tutummalta? Euroopan kulttuuriympäristöpäivien museovartilla arkeologit kertovat Pohjois-Savon vanhimmasta historiallisesta tielinjasta, joka on toiminut maakunnan valtaväylänä ainakin 1700-luvulta lähtien.

Museovartissa kuullaan erityisesti alueellisen vastuumuseon tielinjan inventointiprojektista: mitä historialliset kartat ja muut lähteet kertovat tien sijainnista, sen pidosta ja mitä osia historiallisesta tielinjasta on nykypäivään säilynyt. Tiet ovat osa alueemme arkeologista kulttuuriperintöä. Niiden arvo liittyy rakenteisiin, asemaan maisemassa sekä välilliseen vaikutukseen esimerkiksi talouteen ja kulttuuriin. Tiestö on kehittynyt ihmisen toiminnan ja luonnon vuorovaikutuksessa. Luonto on vaikuttanut siihen, missä ja miten tiet ovat kulkeneet ja millaisia niiden rakenteet ovat voineet olla.

Vapaa pääsy.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vartit:

  • Ti 3.9. klo 16 monitoimitilassa, vapaa pääsy.
  • Ti 10.9. klo 16 Kirkko keskellä maakuntaa -vartti Kuopion museon perusnäyttelyssä. Mukaan näyttelypääsymaksulla (13 / 7 €, alle 18-v maksutta) tai Museokortilla.
  • Ti 17.9. klo 16: Kainuun tie -vartti. Monitoimitilassa, vapaa pääsy.

Tiedot

Päivämäärä:
17 syyskuun
Aika:
16:00 - 16:30
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map

Muut

Teema
historia
Tapahtumatyyppi
luento