• Tämä tapahtuma on mennyt.

Mika Rissanen: Rooma, Suden kaupunki

11 tammikuun @ 17:30 - 18:30

Marmoripatsas, joka esittää Julius Caesaria laakerinlehtiseppele päässä. Teksti "LUENTO".
Kuopion museon Julius Caesar -näyttelyyn liittyvässä luentosarjassa on vuorossa filosofian tohtori ja tietokirjailija Mika Rissanen, joka luennoi otsikolla Rooma, suden kaupunki.
Tunnetun tarun mukaan pentunsa menettänyt susiemo imetti Rooman perustajia, Romulusta ja Remusta. Antiikin roomalaiset pitivät sutta kansansa esiäitinä. Se oli eläin, johon koko valtakunta samaistettiin, ja Roomassa oli jopa erityinen susipapistonsa. Luento valaisee suden asemaa roomalaisten tarustossa, taiteessa, arkielämässä, kirjallisuudessa ja uskomuksissa.
Luentoihin voi osallistua joko paikan päällä Kuopion museon monitoimitilassa tai verkon kautta Kuopion museon YouTube-kanavalla.
Luennot ovat katsottavissa kaksi viikkoa luennon jälkeen.
Kuopion Isänmaallisen Seuran ja Kuopion kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä järjestetyille luennoille on vapaa pääsy. Luentosarjan viimeinen luento järjestetään ke 8.2. klo 17.30, jolloin FM, väitöskirjatutkija Emilia Jääskeläinen kertoo elämästä Pohjois-Savossa roomalaisaikana.
Kuopion museossa esillä oleva näyttely Julius Caesar – kunniasta kuolemattomuuteen on nähtävissä 26.3.2023 saakka.

11 tammikuun

Järjestäjät