Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kevään viimeinen taidevartti: Erik Enrothin ulkomaanmatkat

12.4.2023 @ 13:00 - 13:15

Teos, jossa abstrahoitu nainen istuu ulkona pöydän ääressä ja lukee kirjaa. Pöydässä on aurinkovarjo ja taustalla näkyy meri. Sää on aurinkoinen ja lämmin.

Kuopion taidemuseon kevätkauden viimeisellä taidevartilla keskiviikkona 12.4. klo 13 pureudutaan viimeistä kertaa Sara & Co. -näyttelyn teemoihin, kun taidevartin aiheena on taiteilija Erik Enrothin ulkomaanmatkat.

Erik Enroth pääsi moneen otteeseen ulkomaille taideopintojen pariin, työskentelemään sekä saamaan inspiraatiota ja uusia näkökulmia taiteeseensa. Ulkomaanmatkojen taloudellisina mahdollistajina ovat toimineet paitsi ensimmäinen aviopuoliso Sara Hildén myös eri tahoilta saadut matka-apurahat. Enroth suuntasi mm. Ranskaan, Italiaan, Espanjaan, Marokkoon, Pohjois-Amerikkaan ja Meksikoon. Taidevartilla sukellamme myös Enrothin kirjeistä ja matkapäiväkirjoista välittyviin tunnelmiin.

Taidevartit jäävät 12.4. jälkeen näyttelyvaihtojen myötä toistaiseksi tauolle. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

Tiedot

Päivämäärä:
12.4.2023
Aika:
13:00 - 13:15
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset, erityisryhmät
Tapahtumatyyppi
opastus

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map