Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kestävä perintö: tekstiilikierrätys

1.2.2023 @ 16:30 - 18:30

Vapaa pääsy

Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko tarjoaa vinkkejä ja tukea kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. Tule mukaan opettelemaan yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Mitä sinä voisit tehdä tai mitä voisimme tehdä yhdessä? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kantissa Kuopion museon monitoimi- ja työpajatilassa. Luennot ja tekeminen vuorottelevat! Joka toinen kerta on Kestävä perintö -luento, jonka päätteeksi aiheesta keskustellaan vielä yhdessä. Joka toinen kerta OMPELUSEURAT, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Jokaiselle kerralle on oma teema – paikalla ohjaajia neuvomassa ja kannustamassa. Lisäksi työskentelyn lomassa päästään nauttimaan ekologisuutta ja luontosuhdetta käsittelevästä elävästä taiteesta.

Kuopion kaupunginkirjaston asiantuntijat ovat koostaneet myös jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Kantin kestävä keskiviikko keväällä 2023:

Ke 1.2.2023 Kestävä perintö: tekstiilikierrätys

Onko tekstiilin lajittelu sinulle tuttua? Tiedätkö millaiset tekstiilit kelpaavat poistotekstiilikeräykseen, entä mitkä käyvät vielä uudelleen käytettäviksi tai ovat sellaisia tekstiilejä, joiden oikea osoite on sekajäteastia? Vuoden 2023 alusta alkaen koko Suomessa alkaa poistotekstiilien alueellinen keräys ja siksikin on hyvä tietää tekstiilien lajittelusta lisää. Tule kuulolle! Jätekukon ja Elävä säätiön asiantuntijat kertovat aiheesta lisää tekstiili-infossa ja sen jälkeen päästään tutustumaan erilaisiin tekstiileihin ja niiden lajitteluun työpajassa. Lisäksi illassa esitellään poistotekstiilien hyötykäyttöön liittyvä avoin ideakilpailu.

Luento-osuutta voi seurata ja osallistua keskusteluun myös Kuopion museon YouTube-tilin kautta. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen.

Seuraavat tapahtumakerrat:

ke 1.3.2023 klo 16.30

ke 5.4.2023 klo 16.30

ke 3.5.2023 klo 16.30

Tiedot

Päivämäärä:
1.2.2023
Aika:
16:30 - 18:30
Hinta:
Vapaa pääsy

Järjestäjä

Kuopion museo
Puhelin
017 182 2603
Sähköposti
kuopionmuseo@kuopio.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset
Tapahtumatyyppi
työpaja, luento, verkkotapahtuma

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map