Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Keskustelua kuolemasta Kuopion taidemuseossa

Keskustelua kuolemasta Kuopion taidemuseossa

12.4.2022 @ 14:00 - 14:30

Maalaus, jossa luurangot taluttavat ihmisiä.

Kuopion taidemuseon Ihmisen kuva -näyttelyn keskiössä on ihminen. Elämänkaari on yksi käsiteltävistä teemoista. Näyttelyssä ei ole varottu tarttumasta vaikeisiinkin aiheisiin ja esillä olevissa teoksissa käsitellään muun muassa kuolemaa. Taide tarjoaa turvallisia keinoja lähestyä tätä aihetta, jonka jokainen ihminen joutuu joskus kohtaamaan.

Lauantaina 9.4. klo 12 ja tiistaina 12.4. klo 14 alkavissa keskustelutilaisuuksissa tutustutaan näyttelyssä esillä oleviin kuolemaa käsitteleviin teoksiin ja keskustellaan kirkkoherra, rovasti Jaana Marjasen johdattamana, miten taide voi auttaa ymmärtämään kuoleman mysteeriä. Ihmisen kuva -näyttelyn kuolemaa käsittelevässä osiossa on esillä teoksia Hugo Simbergiltä, Kimmo Schroderukselta, Viggo Wallensköldiltä ja Helene Schjerfbeckiltä.

Tämänhetkisten maailman tapahtumien vuoksi kuolema on ajankohtainen asia. Myös lähestyvä pääsiäinen tuo teeman lähelle arkeamme. Keskustelutilaisuuden tavoitteena on auttaa ihmisiä käsittelemään kuolemaan liittyviä ajatuksia ja pelkoja sekä löytää tapoja puhua kuolemasta läheisten, myös lasten ja nuorten, kanssa.

Keskustelutilaisuuksiin  voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat maksutta ja museokortti on myös käytössä.

Kuva:

Hugo Simberg, Tuonelan porteilla, 1898. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva Studio Tomi Aho / Tomi Aho.

Tiedot

Päivämäärä:
12.4.2022
Aika:
14:00 - 14:30
Sarjat:

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map