Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KEKRI

3.11.2023 @ 16:30 - 20:00

Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan kekrin mielenkiintoiseen maailmaan! Perjantain tapahtumassa on luvassa monenlaista ohjelmaa, taatusti jokaiselle jotakin! Tapahtuman aikana klo 16.30-20.00 museon pääsyliput ovat maksuttomat kaikille alle 25-vuotiaille, yli 25-vuotiaille lippujen hinnat ovat normaalin hinnaston mukaiset (13 €/ 7 €). Osaan tapahtuman ohjelmasta on vapaa pääsy kaikille, katso yksityiskohdat alta!

Mikä se kekri ylipäätään on? Mitä silloin tapahtuu, ja miksi kyseessä oli merkittävä juhla aikoinaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia tietokirjailija Marjut Hjeltiltä, joka saapuu puhumaan museon monitoimitilaan eetterin välityksellä klo 16.30 alkaen. Vapaa pääsy.

Tietopläjäyksen jälkeen teeman mukaisesti pukeutuneet voivatkin suunnata museon vanhan aulan puolelle kuvauspisteelle, jossa itsestä ja kaveriporukasta voi otattaa kuvan klo 17.30-18.30 välisenä aikana. Kuva tulostetaan, ja sen voi tulla noutamaan museolta viikolla 45. Yksityiskohdat tarkentuvat! Kuvauspisteelle pääsee pääsylipulla; museon pääsyliput ovat tapahtuman aikana maksuttomat alle 25-vuotialle, yli 25-vuotialle liput normaalin hinnaston mukaan.

Jos omasta kaapista ei löytynyt mitään kekrin tai halloweenin mukaista päälle laitettavaa, voi tunnelmaan virittäytyä myös museolla kasvomaalauspisteellä klo 16.30-20.00! Maalaa omat tai kaverisi kasvot vaikka pääkalloksi! Vapaa pääsy.

Museon lipunmyyntiaulassa käyskennellessä suosittelemme tutustumaan Kuopion kaupunginkirjaston kokoamaan teemanmukaisiin kirja-, peli-, ja leffatärppeihin klo 16.30-20.00! Vapaa pääsy.

Koko tapahtuman ajan klo 16.30-20.00 voi kekrimenoihin käydä tutustumassa myös museon legendaarisessa hämyisessä savutuvassa! Savutuvan kekristä kertoilevat illan mittaan museon oppaat lyhyinä tietoiskuina. Savutupaan pääsee pääsylipulla; museon pääsyliput ovat tapahtuman aikana maksuttomat alle 25-vuotialle, yli 25-vuotialle liput normaalin hinnaston mukaan.

Kaikille askartelun ja kädentaitojen ystäville on museon pedagogisessa tilassa tarjolla juureslyhtytyöpaja klo 16.30-19.30. Lantustakin saa tehtyä veikeän ulkolyhdyn pimeän marraskuun piristykseksi! Työpaja on maksuton alle 25-vuotialle, yli 25-vuotiaille työpajamaksu on 3 €/lyhty.

Illemmalla, klo 18.30 alkaen, on aika pysähtyä katsomaan Tim Burtonin klassikkoleffaa Painajainen ennen joulua! Kesto 76 min, tekstitys suomeksi. Vapaa pääsy.

 

Eli ei kun vaan naamiaisasua niskaan ja museolle!

 

Tapahtuma järjestetään Kanttiyhteistyönä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa.

Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.

***********

Maa makaa martaana satovuoden vieriessä päätökseensä;
On aika juhlia loppua ja alkua.
Pirtin uuni lämmittää, pöytä on koreana sadon antimista;
Liikkeellä on niin eläviä kuin kuolleita.

Yötaivaalla kumottaa kuu, pilvien takaa tuikkivat tähtöset,
Lehdon luona virvatuli välkkyy.
Männingäiset, manalaiset, hiidet ja henget aliset
Talonväeltä uhrilahjoja kärkkyy:

Saunan lauteille ateria makoisa,
Pyhän puun tykö kallo lampaan.
Maitotilkka on maahiselle mieluisa,
Vainajille maistuu viinaryyppy varmaan.

Tule, vietä kekriä kanssamme,
Ehkäpä asusteena jotain sopivaa teemaan,
Huvitusta järjestämme vuoksenne,
Joten viivythän vieraana pitkälle marrasiltaan!

Details

Date:
3.11.2023
Time:
16:30 - 20:00
Event Tags:
, , , ,

Muut

Teema
historia
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset
Tapahtumatyyppi
opastus, työpaja

Venue

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map