Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Kantin kestävä keskiviikko

Kantin kestävä keskiviikko

2.8.2023 @ 16:30 - 18:00

Kantin kestävä keskiviikko -tapahtumasarjan kuva, jossa ompeluvälineitä ja vanhoja valokuvia piirroksina

Kantin kestävä keskiviikko on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään vaihtuvilla sisällöillä pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kuopion museon monitoimitilassa. Luentokerroilla eri aihepiirien asiantuntijat tarjoavat vinkkejä ja neuvontaa kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. OMPELUSEURAT tuovat omalla vuorollaan paikalle ompelukoneet ja vertaisohjaajia, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan.

Kuopion kaupunginkirjasto koostaa jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää kutakin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Esillä olleista kirjoista on pääkirjastolla pieni näyttely tapahtumakeskiviikon jälkeen.

SYYSKAUDEN 2023 OHJELMA

2.8. klo 16.30-18 Tekstiilikonservaattori Anu Reijonen: Hää- ja juhla-asujen sekä kansallispukujen säilytys.
9.8. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Verkkaripaja.
6.9. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Vetoketjun vaihtotalkoot.
4.10. klo 16.30-18 Intendentti Pekka Kankkunen: Kuinka säilytät valokuvasi jälkipolville. Luento-osuus striimataan.
11.10. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Parsintapaja, eli korjaamme käsin parsien sukat, neuleet, lapaset, sormikkaat, villahousut, villapaidat  – kaikilla tyylilajeilla! Parsinnan lomassa Urakkanuppi, eli  esitystaiteilija Lasse Forsgren (liike-ääni-improvisaatio) ja kitarataiteilija Mikko Siirola (musiikki) tekevät tutkimusmatkan kohti ennenkuulumatonta musiikkia ja ennennäkemätöntä liikettä.
1.11. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Farkunpaikkaus.
13.12. klo 16.30-18 Ilmastokeskustelu.
(Ohjelmamuutokset ja täydennykset mahdollisia!)

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Luentosisällöt striimataan Kuopion museon Youtube-kanavalle.

Kantti on tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kohtaamispaikka, joka yhdistää pääkirjaston ja Kuopion museon. Kantti-yhteistyönä toteutetaan Kantin kestävä keskiviikko -tapahtumasarjaa, jossa vuorottelevat OMPELUSEURAT omilla korjausompelupajoillaan sekä museon ja kirjaston tuottamat, kestävään kehitykseen liittyvät teemaillat.

 

Tiedot

Päivämäärä:
2.8.2023
Aika:
16:30 - 18:00
Sarjat:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map