Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kantin kestävä keskiviikko: OMPELUSEURAT vetoketjun vaihtotalkoot + livemusaa ja videoteoksia

6 syyskuun @ 16:30 - 19:00

Kantin kestävän keskiviikon mainoskuva, jossa käden päällä maapallo ja taustalla Tee edes jotain -tekstillä oleva kirjontatyö

Kantin kestävä keskiviikko on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin kestävä keskiviikko järjestetään vaihtuvilla sisällöillä pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kuopion museon monitoimitilassa. Luentokerroilla eri aihepiirien asiantuntijat tarjoavat vinkkejä ja neuvontaa kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. OMPELUSEURAT tuovat omalla vuorollaan paikalle ompelukoneet ja vertaisohjaajia, jolloin jokaisella on mahdollisuus tulla korjaamaan omia rikkinäisiä vaatteitaan. Pajaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista oman aikataulun mukaan korjattavan vaatteen kanssa ja ryhtyä toimeen, kun korjauspajassa on tilaa. Paikan päältä löytyy kangaspaloja ja lankoja paikkaamiseen, mutta tuo myös omia materiaaleja ja vaihtovetoketju tarvittaessa.

Kuopion kaupunginkirjasto koostaat jokaiselle kerralle vinkkilistan, jonka avulla kirjastosta voi lainata lisää kutakin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Esillä olleista kirjoista on pääkirjastolla pieni näyttely tapahtumakeskiviikon jälkeen.

SYYSKAUDEN 2023 OHJELMA

2.8. klo 16.30-18 Tekstiilikonservaattori Anu Reijonen: Hää- ja juhla-asujen sekä kansallispukujen säilytys.
9.8. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Verkkaripaja.

6.9. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Vetoketjun vaihtotalkoot. Mukana taidesisältönä livemusiikkia sekä kaksi videoteosta TUNTEMA: Videota ja musiikkia 7X7 -videoteos. Tutkielma liikkeen, muodon ja massan vaikutelmista pinnalla sekä art as fart -videoteos. Taiteen käsitteen karnevalisointi sanaleikin ja kuvamanipulaation avulla. Musiikillinen maisema syntyy elävänä tilanteessa syntetisoijilla soitellen. Videoiden ja musiikin aikana voi vapaasti korjailla, oleskella ja seurustella. TUNTEMA on  Lasse Forsgren.

4.10. klo 16.30-18 Intendentti Pekka Kankkunen: Kuinka säilytät valokuvasi jälkipolville.
11.10. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Parsintapaja.
1.11. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Farkunpaikkaus.
13.12. klo 16.30-18 Ilmastokeskustelu.
(Ohjelmamuutokset ja täydennykset mahdollisia!)

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Luentosisällöt striimataan Kuopion museon Youtube-kanavalle.

Kantti on tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kohtaamispaikka, joka yhdistää pääkirjaston ja Kuopion museon. Kantti-yhteistyönä toteutetaan Kantin kestävä keskiviikko -tapahtumasarjaa, jossa vuorottelevat OMPELUSEURAT omilla korjausompelupajoillaan sekä museon ja kirjaston tuottamat, kestävään kehitykseen liittyvät teemaillat.

Details

Date:
6 syyskuun
Time:
16:30 - 19:00
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map