Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kantin Kestävä Keskiviikko: Laatikkoviljelmän kevätkylvöt

5 kesäkuun @ 16:30 - 18:00

Kantin Kestävän Keskiviikon mainos, jossa piirroskuva kasveja kastelemassa olevasta ihmisestä
Kevätkauden päätteeksi tapahtumasarjassa perustetaan Kuopion museon sisäpihalle yhteisöllinen laatikkoviljelmä ensi sijassa hyötykasveille. Kesän yli viljelmä on Kuopion Luonnonystäväin Yhdistyksen jäsenten hoidossa. Kasvua voi käydä seuraamassa Kuopion museolla kesän aikana (ei ole museon pääsymaksullisella alueella, eli tutustumassa voi käydä museon aukioloaikoina maksutta).
Tule kuuntelemaan ja näkemään parhaat vinkit oman kaupunki- ja laatikkoviljelmän perustamiseen ihan käytännössä! Mukana vinkkejä jakamassa myös Hyötykasviyhdistyksen Kuopion alueosaston jäseniä.
*************

Kantin Kestävä Keskiviikko on paikka opetella yhdessä kulutuksen vähentämistä arjessa. Miten kunnostaa tai pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, esineistä tai rakennuksista? Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Kantin Kestävä Keskiviikko järjestetään vaihtuvilla sisällöillä pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30 alkaen Kuopion museon monitoimitilassa. Luentokerroilla eri aihepiirien asiantuntijat tarjoavat vinkkejä ja neuvontaa kestävämpien ratkaisujen ja ilmastotekojen toteuttamiseen. OMPELUSEURAT luo omalla vuorollaan Kanttiin korjausolohuoneen, johon jokainen voi tulla korjaamaan rikkinäisiä tekstiilejä ja nauttimaan vaihtuvista taidesisällöistä. Vietetään yhdessä aikaa kuluttamisen sijaan korjaten ja opitaan toisiltamme. Vapaaehtoiset aktiivit neuvovat jokaiselle taitojen mukaisen korjaustyylin.

Kuopion kaupunginkirjaston koostaman vinkkilistan avulla kirjastosta voi lainata lisää kutakin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Esillä olleista kirjoista on pääkirjastolla pieni näyttely tapahtumakeskiviikon jälkeen.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. (Mahdolliset luentosisällöt striimataan Kuopion museon Youtube-kanavalle.)

Kantti on tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kohtaamispaikka, joka yhdistää pääkirjaston ja Kuopion museon.

Kevätkauden aikataulu:

3.1. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT parsintapaja sekä esityssarjassa Kappaleita – taustamusikaali – suuntaa-antavasti kokoon kursittu valikoima viisailta lainattua tekstiä ja yksinkertaista musiikkia. Tilaisuuden toimittaa esitystaiteilija Lasse Forsgrén.
7.2. klo 16.30-18 Perinteiset lakat ja puupintojen hoito
14.2. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Toppavaatteiden korjaus
13.3. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Pehmolelujen korjaaminen + Anna Voutilainen-Veijosen sooloteos saksofonille ja loopperille
3.4. klo 16.30-18 Kirjastopuutarhat ja laatikkoviljelyn vinkit
17.4. klo 16.30-18 Museoviraston avustukset rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen
24.4. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Farkunpaikkaus. Esityssarjassa vuorossa on testailua keskeneräisestä näyttämöteoksesta Avaruus -self made space. Esiintyjät Reetta-Kaisa Iles ja Mika Juusela. Esitys ammentaa todellisista astronauttikokemuksista, mielleyhtymistä ja inhimillistä eriytyneisyyden kokemuksista. Ensi-ilta Koko teatterissa Helsingissä toukokuussa.
15.5. klo 16.30-19 OMPELUSEURAT: Kangaskenkien ja laukkujen kunnostaminen
29.5. klo 16.30-19 Vintagea! Vaateaarteet esille kaappien kätköistä. Pue niitä ylle tai ota muuten mukaan; jaetaan yhdessä tarinoita ja tyylisuuntien tärppejä sekä mietitään vertaisohjatusti vintagevaatteiden huolto- sekä muokkausmahdollisuuksia. Mukana myös lennokas Lindy Hop -tanssiesitys ja tunnelmaa tuomassa vanha grammari!
5.6. klo 16.30-18 Laatikkoviljelmän kevätkylvöt
(Ohjelmamuutokset ja täydennykset ovat mahdollisia)

Tiedot

Päivämäärä:
5 kesäkuun
Aika:
16:30 - 18:00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map

Muut

Teema
luonto
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset
Tapahtumatyyppi
työpaja