Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kansallispukujen tuuletuspäivä Kuopion korttelimuseolla

5 elokuun @ 14:00 - 15:30

Kansallispukutuuletuksen mainoskuva, jossa kansantanssijoita tanssimassa ja taustalla vihreä viljapelto

*********HUOM! Sadeuhkan vuoksi PAIKKA ON MUUTTUNUT – tilaisuus on Kuopion museon aulassa (Museokatu 1, 400 m kävelyetäisyys korttelimuseolta)**********

Kansallispukujen tuuletuspäivänä 5.8.2023 näkyy ylpeydellä kannettuja eri alueiden kansallispukuja myös Kuopiossa! Tuuletuspäivänä on ilmainen sisäänpääsy kansallis- ja muinaispukuihin pukeutuneille Kuopion korttelimuseon näyttelyihin.

Korttelimuseolla 5.8. tapahtuvaa:
Kuopion korttelimuseo avoinna klo 10-17.  Pihapiirissä saa nauttia omia piknik-eväitä – aivan kuten Kansallispukujen tuuletuspäivän ideaan kuuluu.
Klo 13 opastus jalkapallonäyttelyyn. (Opastus sisältyy näyttelypääsymaksuun. Alle 18-v maksutta, museokortti käy. 5.8. maksuton myös kansallis- ja muinaispukuihin pukeutuneille.)

Noin klo 14-15.30 maksuton ja kaikille avoin pihatapahtuma: Kuopion korttelimuseon pihalla Kuopion museon aulassa tanssiesitykset Rihmarulla ja Kasareikka-ryhmiltä.
Ennen ja jälkeen esitysten on kansallispukuesittelyjä ja tanhumaistiaisia. Tanhumaistiaisissa on mahdollisuus kokeilla kaiken ikäisille soveltuvia, helppoja kansantansseja. Kuopion museon aulassa voi nauttia myös omia eväitä (pl. alkoholijuomat).

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kuopion Tanhuujat ry:n kanssa.

(Päivitetty la 5.8. klo 9.30.)

Kartta Kuopion museon ja Kuopion korttelimuseon välimatkasta kävellen

Details

Date:
5 elokuun
Time:
14:00 - 15:30
Event Tags:
, ,

Venue

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map