Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Isänpäivänä isät maksutta museoon!

12.11.2023 @ 10:00 - 17:00

Isä ja lapsi katsomassa sylikkäin Kuopion museon perusnäyttelyssä täytettyä hirveä

Isänpäivän kunniaksi kaikki isät ja isäksi itsensä tuntevat saavat maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin Kuopion kaupungin museoihin. Museot ovat aina ilmaisia myös kaikille alle 18-vuotiaille. 

Kannattaa siis kopata perhe kainaloon ja tulla seikkailemaan Juho Rissasen juhlavuoden kunniaksi esillä oleviin näyttelyihin ja toimintaan. 

 

Näyttelykierroksen voi aloittaa Kuopion korttelimuseolta, jossa näyttely Juho Rissanen meillä ja maailmalla kuvaa taiteilijan lapsuuden vaiheita ja sen aikaista Kuopiota. Rissasen lapsuuden tarinoiden ja sattumusten värittämään aikaan voi kurkistaa vaikka pelaamalla lattiapeliä, jossa tutustutaan Rissasen lapsena tekemiin hanttihommiin ja arvuutellaan niihin liittyviä esineitä. 

 

Korttelimuseon jälkeen suosittelemme viemään isän minilomalle Miami Beachin lämpöön Kuopion taidemuseolle, jossa pääsee ottamaan koko perheen voimin selfieitä aurinkorannalla. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan Juho Rissaseen taiteilijana, sekä tietenkin hänen teoksiinsa, esimerkiksi savolaisten omaan Mona Lisaan, Hauta-Heikin mummoon.

 

Isänpäivän museokierros kannattaa kiepauttaa Kuopion museon ja Kahvila Kantin isänpäiväbuffetin kautta. Kahvilan erikoiskattauksiin on pöytävaraukset. Kuopion museon uudistettujen, koko perheelle sopivien perusnäyttelyiden lisäksi on ihasteltavana maailman hienoimpia luontovalokuvia Lontoon Natural History Museumin tuottamassa Wildlife Photographer of the Year -näyttelyssä. Montako eläinmaailman isää löydät näyttelyistä?  

Museokohteiden aukioloajat su 12.11.:

Kuopion museo (Museokatu 1) klo 10-17

Kuopion taidemuseo (Kauppakatu 35)  klo 10-17

Kuopion korttelimuseo (Kirkkokatu 22) klo 10-15

Lue lisää Kahvila Kantin isänpäiväbuffasta ja varaa paikkasi kattaukseen!

Kattaukset klo 10.30 ja 12.30. Buffan hinta on aikuisilta 25 euroa, lapsilta 12 euroa. Alle 4-vuotiaat veloituksetta. Paikkoja on rajoitetusti, tee varaus pian Table Onlinen kautta!

Menu
Lämminsavulohi voileipäkakkua (M)
Kinkkuvoileipäkakkua (L)
Välimeren voileipäkakkua (VE,G)
***
Mokkapaloja (L)
Marjapiirasta & vaniljakastiketta (L)
Suklaakonvehteja
Vaahtokarkkeja
***
Kahvia & teetä
Vesi & makuvesi

(Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset allergiat ja ruokarajoitteet.)

Tiedot

Päivämäärä:
12.11.2023
Aika:
10:00 - 17:00
Tapahtuma tagia:
, ,