Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hennamaalaustyöpaja

18.10.2023 @ 16:30 - 18:30

Non-european art Ulkoeurooppalaista taidetta Pluriverse 16.9.-26.11.2023. Supersyysloma Hennamaalaustyöpaja Ke 18.10.klo 16.30

Tule taidemuseolle perehtymään hennamaalauksen saloihin ja tekemään itse oman hennamaalauksen Pracheta Den ja Naseeha Jalalin osaavassa ohjauksessa!

Henna on kasvipohjainen väriaine hennapensaan (lawsonia inermis) lehdistä. Luonnollinen henna tuottaa punertavan oranssin väriaineen, joka värjää ihoa turvallisesti. Mehndi on ihon väliaikainen koristelu hennatahnalla ja on suosittu Etelä-Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Perinteisesti hennamaalauksia on toteutettu kämmenille häihin, vauvakutsuihin ja muihin juhliin. Tervetuloa tutustumaan hennaan ja mehndiin työpajassa!

Pracheta De on tohtoritutkija Bengalurusta Intiasta. Hän on oppinut äidiltään mehndi-kuvioinnin, ja on suunnitellut niitä perheelleen, ystävilleen ja kollegoilleen. Pracheta kertoo nauttivansa intialaisten paisley- ja mandalapohjaisten kuvioiden piirtämisestä.

Intiasta kotoisin oleva Naseeha Abdul Jalal on maisteriopiskelija Itäsuomen yliopistossa. Hän on itseoppinut hennataiteilija, joka on tehnyt hennaa juhlissa ja erityisissä tilaisuuksissa perheelleen, ystävilleen ja naapureilleen. Naseeha pitää erityisesti arabialaista ja intialaista kuvioista, joissa on kukkainen kosketus.

Englanninkielinen ohjaus. Työpaja maksaa 20 € sisältäen materiaalit, ohjauksen ja pääsyn näyttelyihin. Ilmoittadu työpajaan ennakkoon: taidemuseo@kuopio.fi.

Tiedot

Päivämäärä:
18.10.2023
Aika:
16:30 - 18:30
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset, erityisryhmät
Tapahtumatyyppi
työpaja

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map