Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hanna-Reetta Schreck luennoi Ellen Thesleffistä Kuopion taidemuseossa

28.4.2022 @ 17:30 - 18:30

nainen maalauksen edessä

Kuopion taidemuseon Ihmisen kuva -näyttelyssä järjestetään tulevien viikkojen aikana Ellen Thesleffiin liittyviä esityksiä, luento, taidevartti ja lukupiiri.

Omakuva – Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta on elävä taideteos, missä kaksi näyttelijää, muusikko, taidehistorioitsija, skenografi ja valosuunnittelija maalaavat näyttämölle impressionistisen ja unenomaisen maailman – omakuvien sarjan. Omakuva-esitykset järjestetään Kuopion taidemuseossa ti 26.4. klo 17.30 ja ke 27.4. klo 17.30.

Teoksen lähtökohta on kuvataiteilija Ellen Thesleffin elämä ja taide. Esityksen kieli ammentaa Thesleffin käymästä kirjeenvaihdosta tuoden taiteilijan henkilökohtaisen äänen kuuluville. Omakuva tutkii, kuinka historia ei ole vain takanamme vaan elää meissä. Se pohtii tapojamme muistaa ja tulkita mennyttä. Miten me ymmärrämme oman kuvamme suhteessa toisen elämään?

Lavalla ovat läsnä saksofonisti ja säveltäjä Pauli Lyytinen, näyttelijät Anu Almagro ja Johanna Jauhiainen ja taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck. Esityksessä Lyytinen luo elektro-akustisesti musiikillisia maailmoja, joihin Almagro ja Jauhiainen rakentavat mosaiikkimaisen omakuvien sarjan. Schreck osallistuu näyttämön tapahtumiin tarkkailevan tutkijan roolissa.

Hanna-Reetta Schreckin kirjoittama Thesleffin elämänkerta ”Minä maalaan kuin jumala” on innoittanut teosta. Lisäksi esitys on osa Schreckin väitöskirjatutkimusta ”Elämäntanssi – Ellen Thesleffin eletty ruumis” Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineeseen. Pauli Lyytinen taas työstää rinnakkain Omakuva-teoksen kanssa musiikkia ja valokuvaa yhdistävää ”Self-Portrait” albumiaan.Keskiviikkona 27.4. klo 13 Hanna-Reetta Schreck vierailee taidemuseon taidevartilla kertomassa Ellen Thesleffin Ihmisiä luonnossa -teoksesta.

Torstaina 28.4. klo 17.30 Hanna-Reetta Schreck luennoi Ellen Thesleffistä Kuopion taidemuseossa.

Omakuva-esityksiin, taidevarteille ja luennolle voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/6 €, alle 18-vuotiaat maksutta ja käytössä on myös museokortti. Tilaisuuksiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Etälukupiiriin osallistuminen on maksutonta.

Hanna-Reetta Schreckin kuva: Maija Toivanen

Tiedot

Päivämäärä:
28.4.2022
Aika:
17:30 - 18:30

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Tapahtumatyyppi
luento

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map