Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Filosofiakahvila: Oikeuden objektiivisuus

22 toukokuun @ 17:00 - 19:00

Filosofiakahvila: Oikeuden objektiivisuus, Maija Aalto-Heinilä

Objektiivisuus – Kuopion filosofiakahvilan teemana keväällä 2024Kun ajattelemme, ajattelemme jotakin asiaa tai kohdetta. Suomen kielessäkin on käytössä latinan kohdetta tarkoittavasta sanasta peräisin oleva ‘objekti’ johdannaisineen. Objektiivisen ja objektiivisuuden vastinpariksi esitetään taas yleisesti subjektiivinen ja subjektiivisuus. Myöskin latinasta peräisin oleva ’subjekti’ tarkoittaa kokijaa ja tekijää, sitä joka ajattelee. Voiko se, mitä ajattelemme, olla kaikille ajattelijoille samaa – voiko meidän erillisten subjektien ajattelulla olla yhteinen objekti? Objektiivisuutta pidetään erityisesti tieteellisen tutkimuksen pyrkimyksenä. Jotkut pitänevät yhä objektiivisuutta myös ihanteena, jota tulisi tavoitella muun muassa journalismissa ja oikeudenkäynneissä ja miksei yleisemminkin kriittisessä ajattelussa. Voiko ajattelumme olla, edes joskus tai osittain, objektiivista? Jos voi, niin mitä tämä edellyttää, ja jos ei, niin miksi ei?

Keskiviikkona 22.5.2024 klo 17-19 Filosofiakahvilan puhujavieraana on Itä-Suomen yliopiston oikeusfilosofian yliopistonlehtori Maija Aalto-Heinilä aiheena ”Oikeuden objektiivisuus”. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Sisältö

Kevätkauden tulevat Filosofiakahvilat:

ke 10.4.2024 klo 17-19 ”Voiko tiede olla objektiivista? Mitä se edes tarkoittaa?”, Panu Raatikainen, filosofian professori, Tampereen yliopisto >>
ke 22.5.2024 klo 17-19 ”Oikeuden objektiivisuus”, Maija Aalto-Heinilä, oikeusfilosofian yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto

Tilaisuus on kai­kil­le avoin ja maksuton. Suosittelemme ilmoittautumaan etukäteen, jotta saat tiedon mahdollisista muutoksista ja tulevista tapahtumista. Kahvila Kantista voi noutaa omakustanteiset kahvit nautittavaksi tilaisuudessa. Tervetuloa jälleen Filosofiakahvilaan, sekä uudet että tutut kävijät!

Maksuton

Ilmoittaudu viimeistään 22.05.2024, linkki ilmoittautumislomakkeelle tässä.

ke 22.5.2024 klo 17–19 Kuopion Museon monitoimitilassa
(Museokatu 1, 70100 Kuopio)

Tiedot

Päivämäärä:
22 toukokuun
Aika:
17:00 - 19:00
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map

Muut

Teema
muut
Tapahtuman kohderyhmä
aikuiset
Tapahtumatyyppi
luento