Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Carlotta Cianferoni: Julius Caesar: Between Myth and History

21.9.2022 @ 17:30 - 18:30

€15
Kuvassa Julius Caesarin patsas ja teksti: Luento

Rooman ajan historiaa käsittelevällä luentosarjalla maineikkaat luennoitsijat tarkastelevat aikakautta, sen kulttuuria ja henkilöitä eri näkökulmista. Ensimmäisellä luennolla ke 21.9. klo 17.30 näyttelyn kuraattori FT Carlotta Cianferoni pyrkii piirtämään kuvan Rooman historian suuresta legendasta Gaius Julius Caesarista. Hän kuvaa Caesarin elämänvaiheiden kautta siirtymää tasavallasta keisareiden aikaan. Caesar oli kunnianhimoinen poliitikko, ovela strategi, taitava puhuja ja armoton sotapäällikkö, mutta myös kaupunkisuunnittelija, lainsäätäjä ja kirjoittaja. Caesar saavutti ennennäkemättömän vallan Rooman valtakunnassa, ja häntä voidaankin pitää keisarikunnan isänä. 

Luennolle voi osallistua joko paikan päällä Kuopion museolla tai verkon kautta. Luennoitsijan Italiasta pitämää luentoa seurataan Kuopion museon monitoimitilassa isolta näytöltä. Luento on tulkattu suomeksi. Luennon jälkeen luennoitsijalle voi esittää kysymyksiä.  

Osta lippu luennolle Kuopion kaupungin verkkokaupasta hintaan 15 € / hlö. Jos seuraat luentoa paikan päältä ja haluat vierailla myös näyttelyssä, tarjolla myös yhteislippu hintaan 23 / hlö. Yhteislippu ostettavissa vain museon asiakaspalvelusta.  

Luentosarja jatkuu helmikuulle saakka. Kuopion Isänmaallisen Seuran ja Kuopion kaupungin kirjaston kanssa yhteistyössä järjestetyille luennoille on vapaa pääsy.    

Luentosarjan aikataulut: 

Maksulliset luennot: 

ke 21.9. klo 17.30 Ph.D. Carlotta Cianferoni: Julius Caesar: Between Myth and History (tulkattu suomeksi)  

su 9.10. klo 14.00 Ph.D. Zbigniew Fiema: Assessing the Roman Army (in English) 

 

Seuraaville luennoille vapaa pääsy: 

Maksuttomia luentoja voit seurata Kuopion museon monitoimitilassa tai Kuopion museon YouTube-kanavalla. Luennot ovat katsottavissa kaksi viikkoa luennon jälkeen.  

su 13.11. klo 14.00 FT Marja-Leena Hänninen: Naiset Caesarin ajan Roomassa 

su 4.12. klo 14.00 FT Arja Karivieri: Vitruvius ja roomalainen arkkitehtuuri maaseudulla ja kaupungissa – villat, kerrostalot ja julkiset rakennukset  

ke 11.1. klo 17.30 FT Mika Rissanen: Rooma, suden kaupunki  

ke 8.2. klo 17.30 FM, väitöskirjatutkija Emilia Jääskeläinen: Elämää Pohjois-Savossa roomalaisaikana  

Tiedot

Päivämäärä:
21.9.2022
Aika:
17:30 - 18:30
Hinta:
€15

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map

Muut

Teema
historia
Tapahtuman kohderyhmä
aikuiset
Tapahtumatyyppi
luento