Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Café Smart -tiedekahvila: Kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä

19.10.2023 @ 14:00 - 15:00

Café Smart by UEF

Itä-Suomen yliopiston tiedekahvilassa keskustellaan siitä, miten kulttuuri luo, edistää ja ylläpitää hyvinvointia ja terveyttä. Millainen on taiteilijoiden suhde terveyteen ja hyvinvointiin, ja näkyykö se taideteoksissa? Miten taideteokset ja kulttuurin harrastaminen vaikuttavat hyvinvointiin? Mikä on taiteen rooli julkisissa tiloissa kuten sairaalaympäristöissä, ja voiko kulttuuri jopa parantaa?

Kulttuurista ja taiteesta hyvinvoinnin lähteenä ovat keskustelemassa Kuopion taidemuseon intendentti Marja Louni, Pohjois-Savon hyvinvointialueen taideasiantuntija Henna Hietainen ja kansanterveystieteen professori Jussi Kauhanen Itä-Suomen yliopistolta.

Tiedekahvila järjestetään yhteistyössä Kuopion taidemuseon kanssa, ja tilaisuus liittyy kuopiolaissyntyisen mestarimaalarin Juho Rissasen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin. Rissanen oli hyvin kiinnostunut omasta terveydestään ja sen vaalimisesta. Taidemuseossa on esillä Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus -näyttely, joka tarjoaa uuden näkökulman Rissaseen ja esittelee taiteen lisäksi hänen elämäänsä ja persoonaansa.

Taidemuseoon on vapaa pääsy koko päivän ajan. Kahvitarjoilu järjestetään 50 ensimmäiselle tiedekahvilaan osallistujalle.

Tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
19.10.2023
Aika:
14:00 - 15:00
Kotisivu:
kuopiontaidemuseo.fi

Järjestäjä

Kuopion taidemuseo

Muut

Teema
taide
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset

Tapahtumapaikka

Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map