Sielu ja tietoisuus. Kurkistuksia näkymättömään

helmikuu 19 - syyskuu 12

6€ - 10€
Dalmatian koiria liikkeessä taustalla Leonardo Da Vincin seinämaalaus Pyhä ehtoollinen.

Sielu ja tietoisuus – Kurkistus näkymättömään -näyttely täydentää teemallisesti Kuopion museon ja taidemuseon yhteistä L3dnardo Da Vinci -näyttelykokonaisuutta, joka nostaa esille renessanssineron keksijänä ja taiteilijana.  Sielu ja tietoisuus -näyttely avaa puolestaan Leonardon asemaa tieteen tekijänä, anatomian tutkijana ja lääketieteen kehittäjänä. Leonardo da Vinci halusi ymmärtää myös ihmistä kokonaisvaltaisesti. Näyttelyssä Leonardon renessanssin aikaisia sielu-hypoteeseja tulkitsevat nykyajan tiede- ja taidekentän ammattilaiset. Nykytaide toimii keskusteluissa ajatuksia kirkastavana ja peilaavana pintana.

Teos: Johanna Väisänen, Franciscus 1, 2005. Kuva: Johanna Väisänen

Alkaa: