Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Piirrostutkielmia Leonardon jalanjäljissä

11.12.2021 @ 10:00 - 12:30

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

Yksit tapahtuma 4.12.2021 klo 10:00

Yksit tapahtuma 11.12.2021 klo 10:00

€38

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella piirustusta Kuopion museolla Leonardon jalanjäljissä taidehistorian ja taideaineiden opettajan Juha-Pekka Pohjalaisen johdolla. Talven aikana järjestetään kolme piirustustyöpajaa eri teemoilla. Ensimmäisessä työpajassa syvennytään Leonardon havaintoihin ihmisen anatomiasta ja piirretään elävää mallia. Toinen työpaja keskittyy renessanssineron haaveeseen lentämisestä ja siihen liittyvistä mekanismeista. Viimeisessä työpajassa näkökulmana ovat Leonardon havainnot kuvataiteilijana. Jokainen työpaja on oma kokonaisuutensa – ilmoittaudu yhteen tai vaikka kaikkiin!

Työpajan hinta sisältää ohjauksen, työvälineet ja materiaalit sekä sisäänpääsyn Kuopion museon Leonardo da Vinci -näyttelyyn. Työpajat ovat kestoltaan kolmen oppitunnin mittaisia ja sisältävät 15 minuutin tauon. Hae inspiraatiota näyttelystä ja käy museovierailulla mahdollisuuksien mukaan jo ennen näyttelyä! Hintaan sisältyvä näyttelyvierailu on myös mahdollinen välittömästi työpajan jälkeen. Piirustukseen käytetään lyijykynää, liituja ja tussipiirtimiä. Ajan ja kiinnostuksen mukaan voit keskittyä joko yhteen tekniikkaan tai kokeilla kahtakin erilaista. Varaa paikkasi työpajoihin Kuopion kaupungin verkkokaupasta osoitteesta: verkkokauppa.kuopio.fi/tuote/piirrostutkielmia-leonardon-jalanjaljissa/ tai museon lipunmyynnistä. Työpajat järjestetään yhteistyössä Kuopion kansalaisopiston kanssa.

Hinta: 38 e / työpaja

Paikka: Kuopion museon työpajatila.

Maksimi osallistujamäärä 10 henkilöä. Työpajat järjestetään, kun ilmoittautuneita on vähintään kolme henkilöä/työpaja.

27.11. Klo 10-12.30

Leonardon havaintoja ihmisen anatomiasta

Leonardo oli kiinnostunut ihmisen fyysisistä ominaisuuksista sekä anatomiasta, ja hänen havaintojaan voi pitää erittäin merkittävinä lääketieteen ja kuvataiteen kehityksen kannalta.

Leonardon jalanjäljissä me teemme itsenäisiä huomioita ihmisen anatomiasta elävää mallia piirtämällä.

4.12. Klo 10-12.30

Leonardon haave lentämisestä

Leonardo suunnitteli useita teknisiä mekanismeja lentolaitteiden luonnoksiksi, ja tutki niiden taustaksi mm. lintujen rakenteita, siipien ja pyrstön mittasuhteita sekä niiden yhteistoimintaa.

Leonardon jalanjäljissä me teemme omakohtaisia havaintoja linnuista piirrosharjoitusten avulla.

11.12. Klo 10-12.30

Leonardo taiteilijana

Leonardo oli tuottelias ja lahjakas kuvataiteilija. Hänen teoksensa perustuvat äärimmäisen yksityiskohtaiseen ja analyyttiseen tutkimustyöhön. Tarkastelemme hänen oivalluksiaan mm. tilavaikutelman luomisesta ja sommittelullisista ratkaisuista.

Leonardon jalanjäljissä me poimimme hänen teoksistaan rakenteellisia elementtejä omien piirrosharjoitustemme tueksi.

Tapahtumissa huomioidaan koronatilanne ja ajankohtaiset rajoitukset. Tulethan paikalle vain terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Muista myös turvavälit. Kiitos!

Tiedot

Päivämäärä:
11.12.2021
Aika:
10:00 - 12:30
Hinta:
€38

Järjestäjä

Kuopion kansalaisopisto

Muut

Teema
taide
Tapahtuman kohderyhmä
nuoret, aikuiset

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map