Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PEKKA MÄKINEN & KIM SAARINEN (FI): ANTIVERSARY 20

14.9.2021 - 19.9.2021

Vapaa pääsy

20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ANTI-festivaali esittelee ikimuistoisimpia kuvia festivaalista vuosien varrelta kaksiosaisessa näyttelyssä Kantissa, Kuopion museon monitoimitilassa, ja verkossa.

Valokuvaaja Pekka Mäkisen kuvat ja videokuvaaja Kim Saarisen  videot eivät kerro ainoastaan yhden festivaalin historiaa, vaan tarjoavat myös katsauksen pohjoissavolaiseen, suomalaiseen ja ulkomaiseen live art -taiteeseen ja julkiseen taiteeseen sekä niiden kehitykseen. Näyttelyssä esitetään vain murto-osa tästä merkittävän laajasta dokumentaatioaineistosta.

Näyttely juhlistaa ANTI-festivaalin 20-vuotista menestystarinaa ja roolia kuopiolaisen kaupunkikulttuurin kehittäjänä. Se tuo esiin monitaustaisia ja monialaisia taiteilijoita, jotka ovat työskennelleet festivaalilla 20 vuoden aikana. Lisäksi se on mielenkiintoinen katsaus Kuopion historiaan: kaupunkikuvan muutokseen ja asukkaiden monimuotoistumiseen.

ANTI-festivaali on alusta alkaen panostanut laadukkaan valokuva- ja videodokumentoinnin tuottamiseen. Julkisessa tilassa toteutettavan, hetkellisyyteen ja osallistavuuteen perustuvan taiteen dokumentoiminen on haasteellista ja vaatii hienovaraista työskentelyä suhteessa esiintyjiin, esityspaikkoihin, yleisöihin ja osallistujiin. Festivaali onkin jatkanut pitkään yhteistyötä samojen, kokeneiden dokumentoinnin ammattilaisten kanssa. Valokuvaaja Pekka Mäkinen on dokumentoinut festivaalia valokuvin koko sen historian ajan, ja videokuvaaja-ohjaaja Kim Saarinen on videodokumentoinut sitä vuodesta 2011 alkaen.

Tiedot

Alkaa:
14.9.2021
Loppuu:
19.9.2021
Hinta:
Vapaa pääsy
Kotisivu:
https://antifestival.com/tapahtuma/pekka-makinen-kim-saarinen-fi-antiversary-20/

Muut

Teema
taide

Tapahtumapaikka

Kuopion museo
Museokatu 1
Kuopio, 70600 Suomi
+ Google Map