LUENTO: Puijonsarvennenän hautaus – Alustavia tuloksia röykkiökaivauksilta

7 joulukuun @ 18:00 - 19:00

Vapaa

Paikallinen metallinetsinharrastaja havaitsi Puijonsarvennenän niemellä kivilatomuksen, josta hän löysi rautaisen keihäänkärjen ja hautapaikkaan viittaavaa palanutta luuta. Röykkiöhautaa tutkittiin kaivauksin vuonna 2020, jolloin luiden lisäksi löytyi keramiikkaa ja muutama metalliesineen katkelma. Mitä Puijonsarvennenän muinaismuistot kertovat Pohjois-Savon menneisyydestä? Hautausta tutkineet arkeologit Tarja Knuutinen ja Liisa Kunnas-Pusa (Helsingin yliopisto) kertovat löydöistä ja luuanalyysin alustavista tuloksista, sekä esittelevät Pohjois-Savon arkeologisen tutkimuksen historiaa ja tulevaisuutta.

Luennolle vapaa pääsy. Luento järjestetään yhteistyössä Kuopion isänmaallisen seuran kanssa.

Tapahtumissa huomioidaan koronatilanne ja ajankohtaiset rajoitukset. Tulethan paikalle vain terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Muista myös turvavälit. Kiitos!

7 joulukuun
Hinta: